80 Milyon Patent Dokümanının Türkçe Çevirisi Hazır

Dünya


09.01.2014 Dünya Çapındaki 80 milyondan fazla patent dokümanına ücretsiz erişim imkanı sağlayan Espacenet veritabanında bulunan patent dokümanlarına 2014 itibariyle Türkçe olarak da erişilebilecek.

Dünya Çapındaki 80 milyondan fazla patent dokümanına ücretsiz erişim imkanı sağlayan Espacenet veritabanında bulunan patent dokümanlarına 2014 itibariyle Türkçe olarak da erişilebilecek.

Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından geliştirilen, dünya çapındaki patent başvuruları ile alınmış patentleri bünyesinde barındıran ve herkesin ücretsiz olarak erişim sağlayabildiği en geniş kapsamlı patent veritabanı olan “Espacenet”in çeviri hizmeti sunduğu diller arasına Türkçe de eklendi.

TPE ile EPO arasındaki İkili İşbirliği Programı kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda patent dokümanlarının Türkçe çevirileri Ocak 2014 itibariyle erişime açıldı. 

Dünyadaki teknik bilginin yaklaşık %80’ini oluşturan patent dokümanları, teknolojinin her alanındaki buluşlara ilişkin tekniğin bilinen durumunu ortaya koyması bakımından önemli ve değerli bir kaynaktır. Bu dokümanların ulaşılabilir ve herkes tarafından anlaşılabilir olması bakımından dil engelini ortadan kaldıran bu adım ülkemizin teknolojik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir gelişmedir. 

Espacenet patent veritabanına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Espacenet 

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön