Apple Beats'i 3 milyar karşılığında satın aldı.

Dünya


Apple, ortada dolaşan birçok söylentinin ardından Beats'i satın aldığını resmi olarak duyurdu. Apple'a 3 milyar dolara malolan anlaşma, Beats'in müzik akış hizmetini de içeriyor.

Apple, bu paranın 2.6 milyar dolarını peşin, yaklaşık 400 milyon dolarlık bölümünü ise eşit parçalar halinde Beats'e ödeyecek. Anlaşma sonucunda Beats'in eş kurucuları Jimmy Iovine ve Dr. Dre, Apple'a katılacaklar. Beats, hayatını bağımsız olarak sürdürecek, ancak güç birleşiminin yenilikler olarak karşımıza çıkma olasılığı yüksek.

Apple CEO'su Tim Cook, yayınlanan basın duyurusunda "Müzik, hayatımızın önemli bir bölümü ve biz Apple'ın kalbinde müziğin özel bir yeri var" dedi ve sözlerini şöyle devam ettirdi: "İşte bu yüzden müziğe yatırım yapmaya devam ettik ve bu olağanüstü takımları bir araya getirdik. Bu sayede dünyadaki en yenilikçi müzik ürünlerini ve hizmetlerini sunmaya devam edebileceğiz."

Apple'ın 3 milyar dolarlık bu satın alması, firmanın tarihindeki en pahalı satın alma olarak kayıtlara geçecek. Birleşme, Beats ürünlerinin Apple Store'lar sayesinde daha fazla ülkeye ulaşacağı anlamına geliyor. Beats Music'in Apple'ın müzik ürünleriyle nasıl çalışacağı ise şimdilik belli değil, ancak muhtemelen ayrı bir hizmet olarak sunulacak. Apple, anlaşmanın dördüncü mali çeyrek sonunda tamamlanacağını tahmin ediyor.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön