Cenevre Uluslararası Buluşlar Sergisi Başladı


Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), İsviçre Federal Hükümeti ile Cenevre Kantonu ve Şehri himayesinde, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen “Cenevre Uluslararası Buluşlar Sergisi” bu yıl 10–14 Nisan 2013 tarihleri arasında 41. kez gerçekleştiriliyor

Sergiye 46 farklı ülkeden, 1000’den fazla buluş ve ürünle yaklaşık 765 katılımcı ile beş kıtadan 60.000 ziyaretçinin ve 650 gazetecinin katılım sağlaması bekleniyor.

Türk Patent Enstitüsü, yerli buluş ve yeni ürün sahiplerine uluslararası tanıtım ve pazarlama imkânı sağlamak ve uluslararası arenadaki yenilikleri takip etmek amacıyla 3 yerli buluş ile sergiye katılım sağladı. 

Türk Patent Enstitüsünün sergide tanıttığı buluşçular ve buluşları şöyle:

Dr. Emre KARADENİZ’in “Bir tel tutucusu” Buluşu:
Bu buluş somun şeklinde, bir yüzeyi kapalı diğer yüzeyi ise bağlantı için açık bırakılan en az bir üst parça, üst parçanın merkezinde yer alan en az bir boşluk, üst parçanın bağlantısını sağlayan tercihen yivli en az bir bağlantı yüzeyi, üst parçaya bağlantı yüzeyi vasıtası ile bağlanan, en az bir alt parça içeren ve kemik kırıklarının tedavisinde kullanılan bir tel tutucusuyla ile ilgilidir. Tutucu kırıklarda kompresyon yönünde rahat hareket ederken gevşeme yönündeki hareketler koni şeklindeki yuva içerisinde yuvanın dar kısmına doğru hareket eden bilyelerin teli sıkıştırması sayesinde engellenmektedir.

Bekir KURALKAN & Hamit Kanuni KURALKAN’ın “Bir şişirilebilen kulak tıkacı” Buluşu:
Buluş, bir sıvı haznesi içeren bir ana gövde, bahsedilen sıvı haznesiyle irtibatlı bir elastik parça ve sıvı haznesindeki sıvıyı elastik parçaya aktarmak üzere bir şişirme düzeneği içeren bir şişirilebilen kulak tıkacıdır. Özelliği, bahsedilen şişirme düzeneğinin; kendi etrafında dönebilir şekilde ana gövdeyle irtibatlandırılmış bir ayar parçası ve sıvıyı hareket ettirmek üzere bahsedilen ayar parçası tarafından kontrol edilen bir piston tertibatı içermesiyle karakterize edilmektedir. Kulağa girdikten sonra şişip kulak kanalını kapatıyor ve yalıtım sağlıyor. Bu sayede kulağa suyun girmesi engelleniyor.

Muammer YILDIZ’ın “Manyetik Motor” Buluşu:
Bu buluş, uygun aralık ve açılardan oluşmuş mıknatıs dizilerinin oluşturduğu döngüden oluşmaktadır. Buna kısaca “Manyetik Çevirici” denmektedir. Sadece mıknatısların manyetik gücü ile çalışmaktadır. Bundan başka herhangi bir enerji kaynağına gereksinim duymamaktadır. Makinenin gücü, mıknatısların oluşturduğu manyetik alanın gücü ile doğru orantılıdır. Mıknatıs teknolojisinin gelişimi, makinenin gelişiminde doğrudan rol oynayacaktır.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön