Dumb Starbucks!

Dünya


Dünyaca ünlü Starbucks'a büyük şok! Coffee zinciri Starbucks' ın taklidi çıktı. Taklit olan firmanın ismi ise "Dumb Starbuck" yani; 'Aptal Starbucks'. Dükkanın logosu tabelası ve menüsü bile orijinal Starbucks'la aynı.

Dünyaca ünlü Starbucks kahve zincirini taklit eden bir girişimci ABD Los Angeles’da ticari hayatına başladı. Starbucks ile menüleri bile aynı olan dükkanın tek farkı ismi. Taklit Starbucks’ın tabela ismi ‘Dumb Starbucks’. ‘Dumb’ kelimesi ise bilindiği anlamıyla (aptal olarak) kullanılmış.

Konuyla ilgili olarak Wall Street Journal’a konuşan Starbucks yetkilisi ‘Dumb Starbucks’ın orjinal Starbucks' la ilgisinin olmadığını, ABD hukukuna göre yasal müdahale şansları olmadığı için konuyla ilgili herhangi bir yasal girişimlerinin de olmadığını fakat dükkanla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. 

TPE İZİN VERMEZ

Türkiye’de ise böyle bir isim durumu hukuki olarak söz konusu olamaz. Firmayı açtıktan sonra marka tescili aşamasında TPE, başında ‘aptal’ ibaresi bulunan bir dükkân ismine tescil vermez. Çünkü bu hukukta ‘ahlaka uygun olmayan durum' kapsamına girmektedir.

Türkiye' de ise Bu tip isimler sözkonusu olduğunda şirketlerin başında ‘ahlaka aykırı’ olan isimler almaları dahilinde bile diğer bir şirketin prestijini zedeleyici bir durum varsa orijinal isme sahip şirket dava açarak ‘çakma’ firmanın adını mahkeme kararı ile değiştirebilir.

Aptal Starbucks'ın menüsünü aşağıda görebilirsiniz.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön