Dünyanın En Gelişmiş Casus Virüsü Tespit Edildi!

Dünya


Regin ismi verilen casus virüs yerleştiği bilgisayarın ekran görüntüsünü kopyalayabiliyor, şifreleri kaydedebiliyor ve silinen dosyaları sisteme geri yükleyebiliyor.

Her gün biraz daha gelişen teknoloji, en özel bilgilerimizin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Amerikan güvenlik şirketi Symantec yaptığı araştırmalar sonucunda, dünyanın en gelişmiş casus virüsünü tespit ettiklerini açıkladı. Şirket, incelemeler sonucunda bu virüsün bir devlet tarafından geliştirilmiş olduğunu iddia etti.
 
Symantec güvenlik stratejisi uzmanı Sian John yaptığı açıklamada: “Beceri ve uzmanlık seviyesi ile gelişim sürecine bakılırsa, virüs Batılı bir kuruluş tarafından yaratılmış gibi görünüyor” ifadelerini kullandı. Araştırmacılara göre böyle gelişmiş bir virüsü hazırlamak aylar hatta yıllar sürecektir.
 
Regin ismi verilen casus virüs yerleştiği bilgisayarın ekran görüntüsünü kopyalayabiliyor, şifreleri kaydedebiliyor ve silinen dosyaları sisteme geri yükleyebiliyor. Ayrıca virüs işini bitirdikten sonra arkasında iz bırakmadan yok olup gidiyor.

 
Symantec uzmanları yaptığı açıklamada Regin’in en çok Suudi Arabistan, Rusya ve İrlanda’da bulunan devlet kurumları, şirket ve şahısları hedef aldığını belirtti. Uzmanlar bu tarz gelişmiş bir virüsün sadece devletler tarafından bilgi toplama amacıyla üretilebileceğini savunuyor.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön