Hakan Fidan Geri Döndü!

Gündem


Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti. 7 Şubat'ta istifasını veren Hakan Fidan görevine geri döndü.

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) MüsteşarıHakan Fidan, 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurusunu geri çekti. Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığına atanması kararlaştırıldı.

DAHA İYİ BİR ADAY BULUNAMAYINCA...

Erdoğan ile Davutoğlu'nun da Fidan'ın adaylığını yeniden görüştüğü, MİT Müsteşarlığı için daha uygun bir isim de belirlenememiş olduğundan adaylığın geri çekilmesinin uygun olacağı görüşüne varıldığı bildirildi.

FİDAN: GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE...

7 Şubat'ta görevinden istifa edip AK Parti'den siyasete girme kararı alan MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylığı konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı.Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulutoplantısı yapılırken Hakan Fidan yazılı bir açıklama yaparak AK Parti'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Fidan, yaptığı yazılı açıklamada "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum" dedi.

 

"HER VAZİFEYİ YAPARIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na özel teşekkür eden Fidan "Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım. Dr. Hakan Fidan" ifadelerini kullandı.

GERİ ÇEKİLMENİN PERDE ARKASI

Erdoğan ile Fidan'ın Medine'de de bir araya geldiği ortaya çıkmıştı. Bu görüşmelerden sonra Erdoğan ile Davutoğlu'nun da Fidan'ın adaylığını yeniden görüştüğü, MİTMüsteşarlığı için daha uygun bir isim de belirlenememiş olduğundan adaylığın geri çekilmesinin uygun olacağı görüşüne varıldığı bildirildi.

Erdoğan, Davutoğlu ve Fidan'ın görüş birliğine varmasının ardından dün adaylığı geri çekme süreci işletildi.

Fidan, bunun üzerine, dün adaylıktan çekildi. Davutoğlu, Fidan'a, "Adaylık kararı da, geri çekilme kararı da sizindir." mesajı verdi ve kararının hayırlı olmasını diledi.

JET ATAMA KARARI

Hakan Fidan adaylığını çektiğini duyurmasının ardından hükümetten hamle geldi.Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve HükümetSözcüsü Bülent Arınç, Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığına atanacağını söyledi. Fidan'ın çekilme talebini Başbakan Davutoğlu'na ilettiğini, Davutoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonucu bunu olumlu karşıladığını bildiren Arınç, "Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaklar."

30 GÜN ÖNCE İSTİFA ETTİ

Hakan FidanAnkara'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak için 7 Şubat tarihinde, 25 Mayıs 2010'dan beri yürüttüğü MİT Müsteşarlığı'ndan istifa etmişti. AK Parti'den aday adayı olan Fidan temayül yoklamasında da birinci sıra da çıkmıştı. İstifasını vermeden önce Hakan Fidan'ın adaylığına karşı olduğunu açıklayan Erdoğan, daha sonra ise kendi şerhine rağmen görevini bırakan Fidan'a kırgın olduğunu ifade etmişti. Fidan kendisine kırgın olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Medine'de görüşmüştü. Umre için kutsal topraklarda bulunan Fidan'ın talebi ile görüşme gerçekleşmişti. Sürpriz görüşmede Erdoğan'ın kırgınlığını dile getirdiği ayrıca MİT'in bundan sonraki sürecinin de konuşulduğu öğrenilmişti.

CHP VE MHP'DEN SERT TEPKİ: ATANMASI KEPAZELİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk KoçHakan Fidan'ın milletvekiliaday adaylığını geri çekmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Hakan Fidan'ın görevinden istifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptırdığını ifade eden Koç "İstifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptıran ve aday olduğunu açıklayan Hakan Fidan çekildiğini duyurdu. Çekilmek Fidan'ın hakkıdır ama bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİTMüsteşarlığına getirilemez" dedi. CHP Grup Başkanvekili İse Gök ise tepkinin seyiyesini düşürerek "Fidan'ın atanması kepazeliktir" diye konuştu. MHP'den de benzer tepki geldi.MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Fidan, görevinden siyasi parti adı anarak ayrılması nedeniyle tarafsızlığını yitirecek nitelik kazanmıştır. Tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi MİT Müsteşarlığı'na getirilemez" ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön