Şarj Savaşları

Dünya


GSM operatörleri, akıllı telefon kullanıcılarının şarj süresi sorunu karşısında durmuya çalışıyor.

Akıllı telefonlara gelen birbirinden farklı onlarca özellik kullanıcıların şarj sürelerini iyice düşürüyor. Bu özelliklerin kullanımı yanına telefon konuşmaları da eklenince şarj süresi çoğu zaman bir günün altına düşüyor.

İLK ADIMI VODAFONE ATTI

GSM operatörleri piyasasında rekabeti kızıştıran son atılım da bu noktada geldi. Kullanıcıların şarj sorununu azaltmak amaçlı çıkan reklam filmleri ardı ardına geldi. GSM şirketleri kullanıcılara farklı seçenekler sundu. Vodafon'un akıllı şebeke ile abonelerinin pil ömrünü yüzde 25 daha fazla uzattığını açıklaması piyasayı kızıştırdı. İlk olarak Vodafon'dan çıkan bu atılımı ardı ardına diğer firmalar da takip etti.

TURKCELL VE AVEA DA ATAĞA GEÇTİ

Vodafon'un reklamının ardından Turkcell bir reklam filminde  'Turkcell'in çekim gücüyle pil ömrünü yüzde 50 daha fazla uzatıyoruz' diyerek rekabette ben de varım dedi. Diğer GSM şirketi Avea da bu rekabete katılarak bir reklam filmi yayınladı. Avea, 'Böyle operatöre şarj dayanır mı' diyerek konuşma, internet kullanım oranı ve mesajlaşmadaki iddiasını ortaya koydu.

OPERATÖR SEÇERKEN ETKEN OLABİLİR

Şarj sorununa yönelen GSM operatörlerinin bu adımları, kullanıcılar için önemli bir tercih nedeni olacak. Aynı zamanda rekabetin artması akıllı telefon kullanıcılarının yüzünü güldürecek gibi gözüküyor.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön