2. TET Ar-Ge Proje Pazarı

Gündem


25.03.2013 Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması ve üniversite-sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla, İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim

25.03.2013 

Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması ve üniversite-sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla, İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen "TET Ar-Ge Proje Pazarı" 22 Mart 2013 tarihinde, Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreni etkinliği ile sonuçlandı. 

2013 yılında ikinci kez düzenlenen TET Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, proje sahipleri ile potansiyel ortaklar arasında ikili görüşmelerin, panellerin ve konferansların yer aldığı bir ortaklık platformu niteliğinde. 

İstanbul Elektrik, Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği tarafından, 2. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine, 2013 yılında 250 proje başvurusu gerçekleştirildiği, yapılan değerlendirmeler sonucunda ise 80 projenin etkinliğe kalmaya hak kazandığı bildirildi. 

Türk Patent Enstitüsü, sınai mülkiyetin ülke ekonomisi üzerindeki etkisinde önemli rol oynayan, yeni ürünlerin ortaya çıkarılmasına odaklı Ar-Ge projelerine, üniversite sanayi işbirliklerine ve yeniliklerin ticarileştirilmesi yönündeki faaliyetlere büyük önem veriyor. 2. TET Ar-Ge Proje Pazarı ödül töreni etkinliğinde de proje sahiplerini ve diğer katılımcıları sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirmek üzere hazır bulundu.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön