Türk Patent Enstitüsü 2013 Yılı Ücret Tarifesini Açıkladı

Dünya


Ülkemizde giderek artan sınai haklar bilinci sayesinde özellikle marka başvurularında 2010 ve 2012 yılları arasında önemli mesafeler kat edildi. Bugüne kadar yapılan başvurularla yarım milyonu aşan marka korumasının yanı sıra patent ve endüstriyel tasarım

Türkiye'de gelişmeler devam ederken, sınai haklar alanındaki tescil başvurularını değerlendirilip koruma altına alan Türk Patent Enstitüsü (TPE) yılbaşı itibariyle 2013 yılı işlemlerine ait ücret tarifesini açıkladı. Geçen yılın ücretleriyle bu yıl karşılaştırıldığında başvuru kalemlerine göre yüzde 7 ile 15 arasında bir artış göze çarpıyor.
 2 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2013 yılına ait tescil başvuru harçları ilgili tarifede yer alan tutarlar sadece resmi harçları gösteriyor. Sınai mülkiyet hakları ile ilgili başvuru ve işlem ücretlerine resmi harçların yanında ayrıca TPE ücretleri de eklenerek tescil işlem ücretlerinin belirlenmekte olduğunu belirten Meridyen Patent İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Ünver, "Resmi Gazete’de yayınlanan 2013 yılı ücretleriyle bu yılın ücretleri kıyaslandığında yüzde 7 ile 15 oranında bir artış olduğunu ifade eden ünver, ücretlerle ilgili en doğru ve güvenilir bilginin TPE'nin web sitesinden alınabileceğini belirtti.

 

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön